ÍGY KÉSZÜLT!2012-11-07 09:23:00

A város nem alszik


2012. november 4-én nyílt meg a Vaskapu Tavernában a város nem alszik című önálló kiállításom, amelynek megtekintésére minden kedves érdeklődőt szeretettel invitálok.

Beharangozó:

"A Vaskapu Taverna nem egy galéria, mégis festményekkel találkozhat a betérő. Az itt kifüggesztett alkotások nem a klasszikus kiállítóterekben megszokott módon szólítják meg a látogatót. Fülöp Miklós képeire ez többszörösen igaz, hiszen témái által a nagyvárosi hangulatokat idézi meg, így egy szűk pesti utcában található étteremben, szinte valós közegében tekinthetjük meg a munkáit. Hiszen azok a víztócsák melyeket a Szentkirályi utca felé igyekezve lépünk át a vásznon ismét életre kelnek és azok az autók, amelyek a forgalomban villantották ránk a fényszóróikat, a festményeken újra ránk dudálnak.

A helyszínként szolgáló Vaskapu vállalt célja, hogy Budapest legjobb egyetemi kocsmája legyen, így az itt bemutatott alkotások értő szemek elé kerülnek, hiszen a városi forgatag a fővárosi diákság számára is jól ismert élettér. A KéptARTó művészeti közösség szervezésében megvalósult kiállításon nem csupán Budapesten tehetünk sétát, hiszen ismerősen hatnak Firenze, Róma vagy New York utcái is, melyek az alkotó keze által szintén megelevenednek előttünk.

Ismeretlenül is ismerős utcák és ismerős városok ismeretlen vonásai ezek, melyekre jól esik rácsodálkozni. A város nem alszik címet viselő tárlat november 4-én nyílt meg és december 1-ig várja az érdeklődőket a Vakapu Tavernában."

Forrás: Kultúra.hu

A város nem alszik
2012. november 4- december 1.
Vaskapu Taverna
Budapest, VIII. Szentkirályi utca 23.
www.zeusnet.hu